• Посилання скопійовано

МЕРТ з IT-спільнотою погодили розробку меморандуму про розвиток галузі

Під час зустрічі IT-спільноти досягли домовленості про розробку спільного Меморандуму

МЕРТ з IT-спільнотою погодили розробку меморандуму про розвиток галузі

ІТ спільнота, об’єднана Американською торговельною палатою в Україні, Європейською Бізнес Асоціацією, Асоціацією «Інформаційні Технології України» та Спілкою українських підприємців, вітають рішення про розробку спільного Меморандуму, що стане дорожньою картою взаємодії держави та бізнесу для забезпечення сприятливих умов подальшого сталого розвитку української ІТ галузі.

Цієї домовленості було досягнуто в ході зустрічі ІТ спільноти з Тимофієм Миловановим, Міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та Олександром Борняковим, заступником Міністра цифрової трансформації. Під час зустрічі учасники обговорили ключові питання подальшого розвитку ІТ індустрії та виклики, що стоять на цьому шляху. Зокрема, питання внесення змін до податкового та трудового законодавства для максимальної відповідності динаміці та запитам індустрії, концепції введення квот для працевлаштування висококваліфікованих інженерів-іноземців, браку кадрів і модернізації технічної освіти. Представники галузі інформаційних технологій акцентували увагу на необхідності вирішення, спільно з урядом, таких питань, як відтік висококваліфікованих фахівців, невідповідність випускників вимогам роботодавців, посилення конкуренції з боку сусідніх країн за рахунок створення локальних сприятливих умов для розвитку ІТ галузі.

Раніше Урядом (Міністерством цифрової трансформації) було представлено амбітні цілі розвитку ІТ галузі в Україні, а саме: дохід від експорту 13 млрд. дол., 650 тис. ІТ спеціалістів та 10% частки ІТ у ВВП країни. 

Компанії-члени Американської торговельної палати в Україні, Європейської Бізнес Асоціації, Асоціації «Інформаційні Технології України» та Спілки українських підприємців вітають це рішення та сподіваються на продовження конструктивного діалогу з урахуванням специфіки індустрії.

Джерело: ACC

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»