• Посилання скопійовано

З 1 липня Уряд працюватиме за оновленим регламентом

Розробка рішень, які стосуватимуться інтересів суспільних груп, відбуватиметься виключно зі залученням їх до процесу підготовки

З 1 липня Уряд працюватиме за оновленим регламентом

ЮРЛІГА повідомляє, що регламент Кабінету Міністрів викладено в новій редакції.

Відповідну урядову постанову №168 прийнято на засіданні 26 лютого 2020 року. Оновлений Регламент Кабінету Міністрів набуде чинності з 1 липня 2020 року.

Серед іншого, оновлений Регламент Уряду передбачає, що:

  1. Робота структуруватиметься за різними напрямками державної політики, які будуть описані в окремих документах, що пояснюють логіку дій держави по вирішенню суспільної проблеми. Такий підхід передбачає чіткі SMART-показники ефективності.
  2. Розробка рішень, які стосуватимуться інтересів суспільних груп (до прикладу, лікарі, перевізники, студентство чи будь-які інші), відбуватиметься виключно із залученням їх до процесу підготовки. Уряд буде зобов'язаний провести предметні адресні консультації з представниками таких груп: громадськими організаціями, асоціаціями, іншими об'єднаннями.
  3. Перед прийняттям кожного рішення обов'язково проводитиметься ґрунтовна аналітична робота та прогнозуватиметься вплив такого рішення, щоб ще до моменту прийняття розуміти, який ефект воно матиме, як вплине на різні частини суспільства та дотичні сфери.
  4. Кожна державна політика підлягатиме постійному моніторингу, періодичному оцінюванню та перегляду. Очікується, що це забезпечить безперервність та послідовність роботи Уряду як державної інституції, дозволить коригувати обраний курс не через політичні мотиви, а лише після ґрунтовного аналізу кожної окремої ситуації.

За словами Міністра Кабінету Міністрів Дмитра Дубілета, нарешті службовці зосередяться на стратегічних пріоритетах, спрямованих на вирішення суспільних проблем, а не планах заради планів і контролях заради контролів. Більшість процесів буде діджиталізовано.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»