• Посилання скопійовано

ОСББ в Україні зміняться

ОСББ платитимуть за комунпослуги за цінами для населення, а не для підприємств

Тепер Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) оплачуватимуть холодну та гарячу воду, тепло- й електроенергію, природний газ, комунальні послуги з утримання будинків за цінами, встановленими для населення, а не як для підприємств. Відповідний законопроект Кабмін схвалив на сьогоднішньому засіданні.
Як повідомив голова Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва (Держкомпідприємництва) Михайло Бродський у блозі, до законопроекту також внесено положення щодо самостійного забезпечення ОСББ своїх потреб для утримання й експлуатації будівлі, користування нежитловими приміщеннями та загальним майном багатоквартирного будинку.
Документом також врегульовано механізм розрахунку пільг та субсидій на оплату ОСББ житлово-комунальних послуг, а також поширення житлових субсидій на внески (платежі) співвласника.
Крім того, законопроектом встановлюється, що придбане за кошти співвласників майно є їхньою спільною власністю, а не власністю ОСББ як юридичної особи.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»