• Посилання скопійовано

Надання в оренду частини приміщень: чи подавати форму №20-ОПП?

Чи потрібно подавати госпсуб'єкту – власнику нерухомого майна повідомлення за ф. № 20-ОПП у разі надання в оренду частини приміщень (окремих кімнат, офісів, квадратних метрів)? Консультує ДФС

Надання в оренду частини приміщень: чи подавати форму №20-ОПП?

ДФС в інформаційно-довідковому ресурсу "ЗІР" (підкатегорія 119.11) зазначила, що у разі надання в оренду об’єкта нерухомого майна або його частини повідомлення за ф. №20-ОПП подається до контролюючих органів як власником нерухомого майна – орендодавцем, так і орендарем. 

При цьому потрібно враховувати такі особливості.

Якщо орендодавець здає в оренду однотипні об’єкти оподаткування (окремі кімнати, офіси, квадратні метри), які розташовані за одним місцезнаходженням, то слід дотримуватися принципу «укрупнення інформації» про об’єкти оподаткування та відображати їх у вигляді одного об’єкта оподаткування. Якщо однотипні об’єкти оподаткування розташовані за різним місцезнаходженням, то їх необхідно показувати окремо.

Також суб’єкт господарювання, який здає в оренду приміщення, у повідомленні за ф. № 20-ОПП зазначає фактичний стан об’єкта оподаткування на момент заповнення повідомлення за ф. № 20-ОПП. Якщо все приміщення здається в оренду, тоді в графі «стан об’єкта оподаткування» зазначається «здається в оренду».

Якщо платник податків орендує приміщення або його частину, тоді в графі «стан об’єкта оподаткування» повідомлення за ф. № 20-ОПП зазначається «орендується».

Водночас, якщо за одним місцезнаходження є декілька однакових типів об’єктів, у яких відсутнє найменування, тоді орендар у повідомленні за ф. № 20-ОПП зазначає інвентарний номер об’єкта оподаткування, зазначений в договорі оренди.

Отже суб’єкт господарювання – власник нерухомого майна у разі надання в оренду частини приміщень (окремих кімнат, офісів, квадратних метрів), які розташовані за одним місцезнаходженням, у повідомленні за ф. № 20-ОПП відображає їх у вигляді одного об’єкта оподаткування.

Якщо однотипні об’єкти оподаткування розташовані за різним місцезнаходженням, то їх необхідно показувати як окремі об’єкти оподаткування.

Все про форму №20-ОПП - кому, коли та як подавати і що буде за неподання - читайте в аналітичній статті>>

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»