• Посилання скопійовано

Реновації застарілого житла: у Мінрегіоні планують розробити концепцію нового законопроекту до кінця року

Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе висловив сподівання, що концепція нового проекту закону щодо реновації застарілого житлового фонду буде розроблена до кінця 2017 року.

Реновації застарілого житла: у Мінрегіоні планують розробити концепцію нового законопроекту до кінця року

 Про це він повідомив на круглому столі «Зносити не можна реконструювати: де поставити кому в реновації застарілого житлового фонду?», який відбувся 20 листопада у Мінрегіоні.

«З кожним роком тема застарілого житлового фонду в Україні стає більш нагальною та гострою. Діючий закон, який був прийнятий ще у 2006 році, виявився неефективним і на практиці не зміг масово вирішити проблему з так званими «хрущовками». Для покращення умов проживання українців та з метою комплексної реконструкції застарілого житла Мінрегіон ініціював розробку нового ефективного законопроекту, який буде адаптований під українські реалії. І це треба зробити до кінця цього року, щоб вже в наступному році законопроект міг бути винесений на розгляд до Верховної Ради», - сказав він.

За словами Лева Парцхаладзе, концептуальні параметри майбутнього законопроекту мають стати спільним рішенням для вирішення питань всіх зацікавлених сторін: громадян, органів місцевого самоврядування та інвесторів і враховувати попередній досвід України та кращі світові практики. Щоб новий закон був дійсно ефективним, він має максимально передбачати запобігання можливих ризиків для населення.

За даними статистики, на сьогодні житловий фонд в Україні складає 977,9 млн квадратних метрів житла. За оцінками експертів, близько 75 млн квадратних метрів застарілого житла в Україні є непридатним для проживання, оскільки знаходиться у аварійному стані. У Києві такого житла приблизно 9 млн квадратних метрів, тобто шоста частина столичного житлового фонду є непридатною для проживання.

Джерело: Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»