• Посилання скопійовано

ДФС про доопрацювання РРО та зазначення кодів УКТ ЗЕД у податкових накладних

Податківці зауважили, що законодавчі зміни у сфері застосування касової техніки передбачають доопрацювання РРО та зазначення кодів УКТ ЗЕД у податкових накладних

ДФС про доопрацювання РРО та зазначення кодів УКТ ЗЕД у податкових накладних

ДФС у Волинській області нагадує, що в зв’язку із низкою законодавчих змін відповідно до Закону №1791-VIII користувачі касової техніки та сервісні організації повинні звернути увагу на такі важливі моменти:

- госпсуб’єкти обов’язково повинні зазначати у розрахункових документах РРО код УКТ ЗЕД при реалізації пального (норма передбачена п. 11 ст. 3 Закону про РРО);

- суб’єкти господарювання, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, обов’язково застосовують РРО (п. 296.10 ПКУ та ст. 9 Закону про РРО). Податківці повідомляють, що наразі ДФС погоджено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Переліку груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування реєстраторів розрахункових операцій)». Цей проект розроблено Мінекономрозвитку з урахуванням кодів товарної позиції груп товарів згідно з УКТ ЗЕД;

-  суб’єкти господарювання відповідно до пп. і) п. 201.1 ПКУ повинні зазначати у податковій накладній код товару згідно з УКТ ЗЕД, а для послуг - код послуги згідно з Державним класифікатором продукції та послуг.

У зв’язку із внесенням змінами, представники сервісних організацій, що спеціалізуються на обслуговуванні касової техніки, повинні доопрацювати РРО з тим, щоб суб’єкти господарювання – користувачі РРО могли дотримуватися вимог чинного законодавства.

Зокрема, Технічна комісія з питань ведення Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій, (протокол від 30.01.2017 № 41) прийняла рішення рекомендувати ДП «Укрелекон» та Асоціації УкрЕККА довести виробникам РРО офіційну позицію ДФС щодо необхідності забезпечення в найближчий час технічної можливості програмування кодів УКТ ЗЕД та Класифікатора послуг (10 розрядів) перед назвою товарів (послуг) у розрахункових документах та звітах.

Джерело: ДФС у Волинській обл.

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»