• Посилання скопійовано

Нюанси застосування РРО підприємцем-"єдинником" при продажу технічно складних побутових товарів

Якщо підприємець- платник єдиного податку здійснює продаж технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, то він зобов’язаний застосовувати РРО під час продажу всіх наявних на господарському об’єкті товарів, а не лише технічно складних товарів та у всіх господарський об’єктах, що йому належать

Нюанси застосування РРО підприємцем-"єдинником" при продажу технічно складних побутових товарів

ДФСУ в індивідуальній податковій консультації від 23.06.2017 р. №814/П/99-99-14-05-01-14/ІПК нагадує, що згідно зі ст. 296.10 ПКУ, РРО не застосовуються платниками єдиного податку:

  • І групи;
  • ІІ і ІІІ груп (фізособи - підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 000 000 грн.

У разі перевищення зазначеного доходу застосування РРО для такого платника є обов’язковим. Застосування РРО розпочинається з 1-го числа 1-го місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом реєстрації суб’єкта господарювання як платника ЄП.

Норми цього пункту не поширюються на платників ЄП, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту.

Законом №265 визначено, що РРО та розрахункові книжки не застосовуються під час продажу товарів (крім технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту) фізособами - підприємцями, які належать до груп платників ЄП, що не застосовують РРО.

Також ДФС зазначила, що з 08.05.2017 р. набрала чинності постанова №231.

Якщо фізособа - підприємець, який є платником ЄП та здійснює продаж технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, то такий підприємець зобов’язаний застосовувати РРО під час продажу всіх наявних на господарському об’єкті товарів, а не лише технічно складних товарів та у всіх господарський об’єктах, що належать даному суб’єкту господарювання.

***

Читайте також: 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»