• Посилання скопійовано

Розрахунок через Iнтернет: чек з РРО потрібно видати разом з товаром

У разі якщо споживач, використовуючи мережу Інтернет, замовив товар і розрахунок за нього було здійснено банківською платіжною карткою суб’єкт господарювання зобов’язаний видати розрахунковий документ встановленої форми (чек з РРО) та відповідним чином оформлений гарантійний талон

Розрахунок через Iнтернет: чек з РРО потрібно видати разом з товаром

ДФСУ в індивідуальній податковій консультації від 29.08.2017 р. №1743/6/99-99-14-05-01-15/IПК нагадує, що розрахункова операція — це приймання від покупця готівкових коштів, платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо за місцем реалізації товарів (послуг), видача готівкових коштів за повернутий покупцем товар (ненадану послугу). А у разі застосування банківської платіжної картки — оформлення відповідного розрахункового документа щодо оплати в безготівковій формі товару банком покупця або у разі повернення товару (відмови від послуги) — оформлення розрахункових документів щодо перерахування коштів до банку покупця.

Суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі, при продажу товарів зобов'язані видавати особі, яка отримує або повертає товари, включаючи ті, замовлення або оплата яких здійснюється з використанням мережі Iнтернет, при отриманні товарів в обов'язковому порядку розрахунковий документ встановленої форми на повну суму проведеної операції.

Крім того, у чеку може зазначатися форма оплати «Картка», «Iнтернет-замовлення», «Передоплата», «Згідно із замовленням» тощо.

Тобто якщо суб'єкт господарювання прийняв у покупця для розрахунку в інтернет-магазині електронний платіжний засіб (банківську платіжну картку), то він може оформити розрахунковий документ (касовий чек) та видати його покупцю разом з товаром незалежно від того, чи надійшли перераховані покупцем кошти на його розрахунковий рахунок, чи не надійшли.

Відповідно до пп. 14 п. 1 ст. 3 Закону "Про електрону комерцію" реалізація товару дистанційним способом - це укладення електронного договору на підставі ознайомлення покупця з описом товару, наданим продавцем у порядку, визначеному цим Законом, шляхом забезпечення доступу до каталогів, проспектів, буклетів, фотографій тощо з використанням інформаційно- телекомунікаційних систем, телевізійним, поштовим, радіозв’язком або в інший спосіб, що виключає можливість безпосереднього ознайомлення покупця з товаром або із зразками товару під час укладення такого договору.

У разі якщо споживач, використовуючи мережу Інтернет, замовив товар і розрахунок за нього було здійснено з застосування банківської платіжної картки суб’єкт господарювання зобов’язаний видати розрахунковий документ встановленої форми (чек з РРО) та відповідним чином оформлений гарантійний талон.

ДФСУ й раніше розповідала про особливості розрахунків та повернення товару, придбаного через інтернет. Зокрема, дивіться тут>>

Про те, чи необхідний РРО підприємцю на II групі єдиного податку при розрахунках через еквайрінг, ми писали тут>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»