• Посилання скопійовано

РРО для філії: порядок реєстрації

Податківці роз'яснили, що правові підстави для реєстрації РРО відокремленим підрозділом (філією) суб’єкта господарювання відсутні

РРО для філії: порядок реєстрації

ДФСУ у листі від 02.02.2018 р. №453/6/99-99-08-02-01-15/ІПК зазначила, що порядок реєстрації та застосування РРО, що застосовується для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги) визачений наказом Мінфіну від 14.06.2016 р. №547.

Порядок поширюється на усіх суб’єктів господарювання, їх господарські одиниці та представників (уповноважених осіб) суб’єктів господарювання, які використовують РРО.

Згідно з Порядком №547, реєстрація РРО здійснюється в контролюючому органі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків.

Суб’єкт господарювання, який є платником податку на прибуток, може реєструвати РРО за місцезнаходженням своїх відокремлених підрозділів, які розташовані на території іншої, ніж такий суб’єкт, територіальної громади.

РРО за місцезнаходженням відокремлених підрозділів та господарських одиниць юридичної особи реєструються за кодом ЄДРПОУ юридичної особи.

Отже правові підстави для реєстрації РРО відокремленим підрозділом (філією) суб’єкта господарювання відсутні.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»