• Посилання скопійовано

Податківці створять реєстр екземплярів РРО. Оприлюднено постанову Кабміну!

КМУ спрощує порядок реєстрації РРО, а також її технічного обслуговування. Окрім цього вводиться реєстр екземплярів РРО, відповідно до цього виробники РРО повинні будуть надавати ДФС інформацію щодо реєстраторів, які підлягають постачанню

Податківці створять реєстр екземплярів РРО. Оприлюднено постанову Кабміну!

Чекає на опублікування та набрання чинності після нього постанова КМУ від 13.06.2018 р. №496. Даною постановою передбачається спрощення порядку реєстрації касової техніки та її технічного обслуговування. 

Зокрема, як повідомляє «Урядовий портал», даною постановою запроваджується реєстр екземплярів РРО та реєстр центрів сервісного обслуговування, що дозволить істотно спростити процес реєстрації таких реєстраторів, зменшить вплив людського фактору на прийняття рішень в цій сфері та надасть можливість бізнесу здійснювати їх реєстрацію в один крок за один робочий день на підставі заяви за спрощеною формою.

Крім того, удосконалено процес обміну інформацією між територіальними органами ДФС і центрами сервісного обслуговування шляхом запровадження механізму обміну документами в електронній формі під час введення в експлуатацію реєстраторів та подальшому їх обслуговуванні.

Щодо реєстру екземплярів РРО, то даною постановою передбачається, що виробник не пізніше дня поставки реєстратора зобов’язаний надіслати ДФС інформацію про такий екземпляр. Така інформація повинна містити таке:

  • дані про найменування моделі (модифікації) реєстратора;
  • сферу його застосування та версію внутрішнього програмного забезпечення (згідно з Державним реєстром реєстраторів розрахункових операцій);
  • унікальний (серійний) номер реєстратора;
  • дату виготовлення;
  • гарантійний строк зберігання;
  • гарантійний строк експлуатації;
  • строк служби реєстратора;
  • складові частини реєстратора згідно із сертифікатом відповідності та конструкторсько-технологічною документацією виробника, комплект поставки.

Нагадаємо, що нещодавно ми писали про анонсування запровадження експерименту щодо застосування електронних гаджетів замість РРО, а з тим, до яких спрощень призведе такий експеримент, можна ознайомитися тут>> 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»