• Посилання скопійовано

Представники ДФС та ЄБА домовилися про співпрацю у напрямі E-Receipt

Представники Європейської Бізнес Асоціації планують долучитися до тестування роботи E-Receipt

Представники ДФС та ЄБА домовилися про співпрацю у напрямі E-Receipt

ДФСУ повідомляє, що впровадження інноваційних технологій у сфері реєстрації розрахункових операцій та механізм взаємодії суб’єктів господарювання, влади та споживачів послуг обговорили представники ДФС та Європейської Бізнес Асоціації під час зустрічі з Комітетом роздрібної торгівлі Асоціації.

Представники ДФС поінформували учасників зустрічі про стан реалізації нового сервісу – системи E-Receipt, яку запущено у тестовому режимі наприкінці вересня цього року.

Новий сервіс викликав зацікавленість у бізнесу. На сьогодні в тестуванні цієї системи беруть участь близько 100 суб’єктів господарювання, які зареєстрували 110 кас, що передають на фіскальний сервер ДФС електронні чеки засобами системи E-Receipt. Вже надійшло понад 1,7 тис. звітних розрахункових документів.

У рамках роботи системи E-Receipt запроваджений електронний сервіс «Пошук фіскального чека», який дозволяє покупцям здійснювати пошук чеків, що формуються традиційними РРО, та електронних чеків, що формуються засобами системи E-Receipt. Він розміщений у відкритій частині Електронного кабінету, доступ до якої здійснюється в режимі реального часу (24/7/365) без ідентифікації особи.

Такий сервіс є запорукою захисту прав громадян як споживачів, які мають можливість встановити достовірність даних чека та факт його передачі до ДФС. Лише за місяць роботи сервісу вже понад 7 тис. користувачів скористалось зазначеним сервісом.

Фахівці ДФС також наголошували на тому, що вже за результатами роботи сервісу встановлені випадки невідповідності отриманих споживачами розрахункових документів при здійсненні готівкових розрахунків електронним копіям цих розрахункових документів, які передані відповідними РРО до ДФС. Для з’ясування причин такої невідповідності органами ДФС організовано проведення контрольно-перевірочних заходів.

Під час зустрічі фахівці ДФС відзначили важливість об’єктивної оцінки роботи системи учасниками тестування та надання відповідних пропозицій та рекомендацій для її удосконалення.

Крім того, було запропоновано взяти участь у тестуванні і представникам ЄБА. У свою чергу представники Асоціації висловили зацікавленість у фіскалізації та електронізації розрахункових операцій та готовність долучитися до цієї роботи вже найближчим часом.

***

Читайте також:

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»