• Посилання скопійовано

Фізособи-єдинники з 2019 року при торгівлі ліками мають застосовувати РРО

Закон №2628 зобов'язав підприємців на єдиному податку, які здійснюють продаж лікарських засобів та виробів медичного призначення, використовувати РРО

Фізособи-єдинники з 2019 року при торгівлі ліками мають застосовувати РРО

Законом України від 23.11.2018 р. №2628-VIII серед іншого, внесено зміни до п. 296.10 ПКУ та Закону про РРО, якими визначено випадки, коли РРО можна не застосовувати. Зміни стосуються застосування РРО ФОП - платниками єдиного податку, які здійснюють продаж лікарських засобів та виробів медичного призначення.

Так, згідно з доповненим абзацом четвертим пункту 296.10 ПКУ, норми цього пункту не поширюються на платників єдиного податку, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення.

Відповідні зміни також внесені до ст. 9 Закону про РРО. Крім того, у статті 2 Закону уточнено, що вироби медичного призначення (медичні вироби) - це будь-який інструмент, апарат, прилад, пристрій, програмне забезпечення, матеріал або інший виріб, призначені для діагностики, лікування, профілактики організму людини та (або) забезпечення таких процесів".

Отже, відповідно до цих змін, з 1 січня 2019 року (дати набрання чинності Законом №2628) ФОПи-«єдинники»,  які здійснюють продаж лікарських засобів та виробів медичного призначення за готівку, будуть зобов'язані використовувати РРО (незалежно від обсягу доходу).

***

Читайте також: Зміни до ПКУ та Держбюджет на 2019 рік опубліковані!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»