• Посилання скопійовано

Які документи слід подати виробникам нових моделей РРО: перелік Мінфіну

Мінфін оприлюднив рекомендаційний перелік документів, що мають подати виробники (постачальники) новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для РРО

Які документи слід подати виробникам нових моделей РРО: перелік Мінфіну

Нагадаємо, що ще з 1 липня 2018 року Мінфін розпочав експериментальний проект щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій (постанова КМУ від 13.06.2018 р. №472). Аналіз цієї постанови ми надавали у цій новині.

Учасниками цього проекту є виробники (постачальники) та користувачі таких новітніх моделей програмно-технічних комплексів, призначених для РРО, зокрема, удосконалених комп'ютерно-касових систем, які виявили зацікавленість щодо участі в експериментальному проекті. Як стати учасником експерименту щодо використання гаджетів замість РРО, - читайте тут.

Відповідно до п. 6 Порядку №472, виробники (постачальники) мають подати Міжвідомчій робочій групі пропозиції щодо новітніх моделей комплексів разом з:

  • описом їх технології, процесу виконання ними фіскальної функції, розрахункової операції, програмних або програмно-технічних складових моделі;
  • даними про основні конструктивні та функціональні параметри;
  • структурними схемами систем;
  • підтвердження відповідності таких моделей згідно з вимогами Закону  "Про технічні регламенти та оцінку відповідності" та інших нормативно-правових актів,  а у разі потреби - висновки про їх відповідність зазначеним вимогам та правилам роботи, визначеним НБУ;
  • інформацію про центри сервісного обслуговування.

З метою спрощення процедури подання таких документів, Мінфін на своєму сайті оприлюднив Рекомендаційний перелік документів, які подаються виробниками (постачальниками) новітніх моделей комплексів, призначених для РРООзнайомитися з ним можна за посиланням>>

Пропозиції виробників (постачальників) необхідно надсилати МРГ на адресу Мінфіну: вул. Грушевського, 12/2, м. Київ, 01008.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»