• Посилання скопійовано

Якою датою заповнювати КОРО у разі скасування її реєстрації?

Податківці розповіли як та якою датою заповнюється КОРО у разі скасування її реєстрації у органі ДФС (в тому числі і у разі цілодобової роботи)

Якою датою заповнювати КОРО у разі скасування її реєстрації?

Дата заповнення КОРО у разі скасування її реєстрації в органах ДФС

Суб’єкти господарювання, які відповідно до рішень, затверджених власними розпорядчими документами, про те, що у випадку виходу з ладу РРО або відключення електроенергії проведення розрахункових операцій не здійснюється до моменту належного підключення резервного РРО або включення електроенергії, у разі необхідності та за власним бажанням можуть:

  • зареєструвати КОРО у порядку та строки, визначені пунктами 78 цієї глави;
  • скасувати реєстрацію КОРО та припинити її застосування.

Пунктом 1 глави 3 розділу II Порядку №547 скасування реєстрації КОРО на РРО здійснюється одночасно із скасуванням реєстрації РРО або за заявою суб’єкта господарювання (у разі викрадення, втрати, прийняття розпорядчого документа про те, що у випадку виходу з ладу РРО або відключення електроенергії проведення розрахункових операцій не здійснюється до моменту належного підключення резервного РРО або включення електроенергії, непридатності для використання тощо).

При цьому, відповідно до п. З гл. 3 розд. II Порядку №547 заяву про скасування КОРО суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу за місцем реєстрації КОРО не пізніше двох робочих днів з дня виникнення підстави для скасування.

Посадова особа контролюючого органу не пізніше наступного робочого дня з дня отримання заяви про скасування КОРО проводить скасування реєстрації КОРО шляхом внесення даних до інформаційної системи ДФС.

Відповідно до цього, ДФСУ у консультації від 25.04.2019 р. №1837/6/99-99-14-05-01-15/ІПК зазначають, що суб’єкт господарювання має заповнити КОРО та внести відповідні записи датою, що відповідає даті внесення даних до інформаційної системи ДФС про скасування реєстрації КОРО.

 

Заповнення КОРО у разі скасування її реєстрації при цілодобовому режимі роботи РРО

Щодо цього питання, то податківці роз’яснюють, що у разі, якщо РРО працює у цілодобовому режимі роботи, то відповідно і запис у КОРО має бути здійснений у той робочий день, на який припадає дата скасування реєстрації КОРО.

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»