• Посилання скопійовано

Торгівля здійснюється за місцезнаходженням покупця: що з посвідченням на РРО?

В реєстраційному посвідченні за ф. №3-РРО у графі «Назва господарської одиниці» зазначається найменування суб’єкта господарювання, а в графі «Адреса господарської одиниці» - основне місце обліку як платника податків

Торгівля здійснюється за місцезнаходженням покупця: що з посвідченням на РРО?

ДФС у підкатегорії 109.07 «ЗІР» нагадує, що відповідно до п. 3 глави 2 розд. II Порядку №547  реєстрація реєстратора розрахункових операцій здійснюється в контролюючому органі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків.

Після отримання належним чином оформлених документів посадова особа контролюючого органу не пізніше наступного робочого дня проводить реєстрацію РРО шляхом внесення даних до інформаційної системи Державної фіскальної служби та надає (надсилає) суб’єкту господарювання реєстраційне посвідчення на РРО за формою № 3-РРО згідно з додатком 3 до Порядку, що засвідчує реєстрацію РРО в контролюючому органі (абз. 2 п. 14 глави 2 розд. ІІ Порядку).

Контролюючим органом за місцем реєстрації РРО до реєстраційного посвідчення за ф. № 3-РРО вносяться записи щодо назви та адреси господарської одиниці, де використовується РРО, а також найменування контролюючого органу за адресою такої господарської одиниці та дати початку обліку РРО у цьому органі (п. 15 глави 2 розд. ІІ Порядку).

Адреса господарської одиниці – адреса, зазначена в документі на право власності або користування господарською одиницею, договорі оренди (п. 3 розд. І Порядку).

Таким чином, в реєстраційному посвідченні за ф. № 3-РРО у графі «Назва господарської одиниці» зазначається найменування суб’єкта господарювання (для фізичної особи – підприємця – прізвище, ім’я, по батькові), а в графі «Адреса господарської одиниці» проставляється адреса суб’єкта господарювання (основне місце обліку як платника податків).

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»