• Посилання скопійовано

Використовуєте РРО? Не забудьте про контрольну стрічку!

Податківці нагадали про обов’язковість роздрукування і зберігання суб’єктами господарювання, які застосовують РРО, контрольної стрічки

Використовуєте РРО? Не забудьте про контрольну стрічку!

Податківці у ІПК від 25.07.2019 №3481/6/99-99-14-05-01-15/ІПК нагадали, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу, зокрема зобов’язані друкувати або створювати в електронній формі на РРО (за виключенням автоматів з продажу товарів (послуг) контрольні стрічки і забезпечувати їх зберігання протягом трьох років (п. 10 ст. 3 Закону про РРО).

При цьому, відповідно до визначення, що наведено у ст. 3 Закону про РРО контрольна стрічка - копії розрахункових документів послідовно сформованих реєстратором розрахункових операцій, що надруковані або створені в електронній формі таким реєстратором, а також копії фіскальних звітних чеків у разі створення контрольної стрічки в електронній формі.

Отже, в залежності від моделі РРО суб’єкти господарювання зобов’язані друкувати або створювати в електронній формі контрольну стрічку і зберігати її протягом 3 років.

 

Яка відповідальність очікує у разі відсутності контрольної стрічки?

У випадку, якщо контрольну стрічку не надруковано (або не створено в електронній формі) на РРО, до суб’єкта господарювання застосовуються фінансові санкції передбачені п. 3 ст. 17 Закону про РРО у розмірі 10 н. м. д. г. (170 грн).

Зверніть увагу, якщо контрольну стрічку не було надруковано через вихід з ладу РРО, то фінансові санкції не застосовуються (про це ми писали тут).

***

Читайте також: Втратили Z-звіт: які наслідки?

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»