• Посилання скопійовано

Окрема програма роботи з малим бізнесом щодо нових правил з РРО: план Мінфіну та ДПС

Що отримає держава від нововведень щодо РРО? Який є ризик для малого і середнього бізнесу?

Окрема програма роботи з малим бізнесом щодо нових правил з РРО: план Мінфіну та ДПС

Міністр фінансів Оксана Маркарова в інтерв'ю для LB.ua розповіла, що для справжніх фізосіб-підприємців та мікробізнесу на 1-2-3 групах ризику ніякого немає. Далі - пряма мова.

"Ми не чіпаємо ліміти. Більше за те, для другої групи (ФОПів) парламент збільшив ліміт до двох з половиною мільйонів.

Ми не пропонуємо підприємцям ставити собі дорогі касові апарати, які через посередників коштують дорого та дорогі в обслуговуванні. Ми пропонуємо безкоштовну електронну програму на сайті Державної податкової служби, яку по API можуть забирати всі. Ми відтестували вісім новітніх програм. Відтестуємо стільки, скільки треба – хоч 50, хоч 100. Ця фіскалізація настане тільки 1 січня 2021 року. Вона буде зручна, безкоштовна і не тягне за собою якихось драконівських штрафів.

Ми не очікуємо від цього додаткових надходжень і не заради них це робили, а для того, щоб справжній малий бізнес вів свої справи прозоро, не витрачаючи на це додаткових ресурсів. Великі компанії, які ухилялися від сплати податків, маскуючись під ФОПи, мають рік на те, щоби поправити свою бізнес-модель і сплачувати податки як належить.

От і все, що зміниться. Тобто ніякого драматизму, ніякого погіршення. На жаль, наразі ми чуємо багато міфів, які поширюють великі компанії, а не сам малий бізнес. І ми зараз ще за рік до запровадження втілимо спеціальну програму для справжніх ФОПів, щоб відповісти на їх побоювання тиску з боку податківців. Не тільки тиску не буде, а буде окрема програма роботи Нової Податкової служби з малим бізнесом.

Міністерство фінансів і Податкова служба дуже чітко комунікують з підприємцями. Обслуговування малого і мікробізнесу взагалі повинно стати пріоритетом, без будь-якого податкового тиску".

***

Читайте також:

Джерело: LB.ua

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»