• Посилання скопійовано

Розширення сфери застосування РРО підтримують 58% громадян: соцопитування від ДПС

58% респондентів підтримують ініціативи влади щодо розширення сфери застосування РРО. З них 38% - це особи, які мають власну справу, а 65% - які хочуть її мати

Розширення сфери застосування РРО підтримують 58% громадян: соцопитування від ДПС

ДПС повідомляє, що 58% респондентів підтримують ініціативи влади щодо розширення сфери застосування реєстраторів розрахункових операцій. З них 38% - це особи, які мають власну справу,  а 65% - які хочуть її мати. Не підтримали зміни 25%, а 10% не змогли відповісти. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» 22-30 жовтня 2019 року. На запитання за темою «Податки та підприємництво: оцінки та очікування» відповіли 2000 респондентів. При цьому із загальної кількості тих, хто відповів на запитання, 49 % вважають розширення застосування касових апаратів (РРО) скоріше наведенням порядку у сфері сплати податків. Протилежної думки 38 %, які переконані, що це є утисками малого бізнесу. Не змогли відповісти 13%.

Також 56% підтримали запровадження великих штрафів для бізнесу, якщо товар буде продаватися без чеку. Не підтримали цю ініціативу – 27%. Разом із тим 55% схвалюють можливість отримувати електронний чек замість паперового при здійсненні покупок. Проти такої можливості – 26% опитаних.

62% опитаних підтримали створення додатку, який дозволить сплачувати всі податки у смартфоні.

Ще 74% підтримали прийняття законодавства, яке буде боротися зі схемами, що використовуються великим бізнесом для виведення грошей за кордон і ухилення від сплати податків.

Цікавими є і відповіді опитаних на питання «Чи стикалися Ви протягом останнього року з ситуацією, коли продавець не видавав жодного чеку за придбані товари або послуги». Не стикалися з цією ситуацією лише 38 %. Натомість 29 % відповіли «так, часто», а 31% - «так, час від часу».

Важливим для податківців є і питання щодо рівня довіри опитаних громадян до Державної податкової служби України. Так, повністю довіряють ДПС 6%, швидше довіряють – 15%, зовсім не довіряють – 32 % та 22% - швидше не довіряють. При цьому серед тих, хто довіряє ДПС 27% мають власну справу та 24% хочуть її мати.

Враховуючи, що повноцінно Державна податкова служба працює лише кілька місяців, то отримані результати соцопитування є стимулом до покращення роботи служби задля  підвищення довіри до неї наших громадян.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»