• Посилання скопійовано

Що вже напрацювали ДПС та Мінфін щодо нових правил з РРО?

За інформацією Мінфіну, робоча група обговорила нові розроблені порядки застосування РРО та формати фіскальних чеків

Що вже напрацювали ДПС та Мінфін щодо нових правил з РРО?

11 грудня відбулася чергова, третя зустріч робочої групи щодо підготовки нормативно-правових актів у сфері застосування РРО. На ній представники Департаменту податкової політики Мінфіну, Офісу підтримки реформ при Мінфіні, ДПС, інших центральних органів виконавчої влади, експерти та представники громадськості обговорювали проекти нормативно-правових актів, необхідних для запровадження програмних РРО, - повідомляє прес-служба Мінфіну.

Зокрема, обговорювалися проекти змін до Положення №13, а також нові порядки, якими буде доповнено Наказ Мінфіну № 547:

  • Порядок реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних РРО;
  • Порядок визначення діапазону, видачі, резервування, використання фіскальних номерів, що присвоюються електронним розрахунковим документам під час роботи програмного РРО в режимі офлайн;
  • Представники Мінфіну узгодили із учасниками робочої групи окремі пропозиції та коментарі щодо реквізитів розрахункових документів, які після доопрацювання будуть враховані у проектах.

Наступну зустріч, присвячену нормативному регулюванню особливостей роботи програмних РРО заплановано на 26 грудня, на яку Міністерство фінансів також планує запросити представників Міністерства цифровізації.

Підводячи підсумки зустрічі, старший менеджер Офісу підтримки реформ Роман Гопцій наголосив, що РРО запроваджується не з метою посилення контролю, а з метою відкриття нових можливостей для платників податків і вдосконалення відносин між податковою та бізнесом: «Ми розглядаємо РРО не через призму контролю, а  через призму нових можливостей. Нині ми будуємо сервісну податкову службу і реалізуємо інструменти, які дозволять мінімізувати людський вплив на процеси».

Аналітику щодо нових правил застосування РРО дивіться тут >>>

***

Ще більше новини щодо нових правил з РРО:

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»