• Посилання скопійовано

Мінфін затвердив накази для застосування програмних РРО

Міністерством юстиції зареєстровано наказ Мінфіну про порядок реєстрації та застосування програмних РРО, а також наказ про затвердження форм і змісту розрахункових документів

Мінфін затвердив накази для застосування програмних РРО

Мінфін повідомляє, що Міністерством юстиції зареєстровано їх наказ про порядок реєстрації та застосування програмних РРО, а також наказ про затвердження форм і змісту розрахункових документів.

Зокрема, Наказом від 23.06.2020 р. №317 безпосередньо затверджено порядки реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО); визначення діапазону, видачі, резервування, використання фіскальних номерів, що присвоюються електронним розрахунковим документам під час роботи ПРРО в режимі офлайн.

Другим Наказом від 18.06.2020 р. №306:

  • вдосконалено форму і зміст розрахункових документів, для РРО та/або ПРРО;
  • затверджено нову форму розрахункового документа для операцій з видачі готівкових коштів держателям електронних платіжних засобів;
  • забезпечено можливість зазначення штрихкодів товарів.

В тому числі зміни торкнулись Порядків щодо реєстрації РРО та книг обліку розрахункових операцій,  зокрема щодо можливості створення документів у паперовій та/або електронній формі.

Запровадження програмного РРО є важливим кроком до детінізації економіки та створення рівних умов ведення підприємницької діяльності. Програмне забезпечення «РРО в смартфоні» стане зручним і необтяжливим функціоналом для сумлінних платників податків.

Із текстом наказів можна ознайомитися за посиланням.

Накази №317 та №306 було опубліковано в Офіційному віснику №55 від 17.07.2020 року. Відповідно вони набирають чинності  з 1 серпня 2020 року.

 

Довідково:

З 1 серпня 2020 року фіскальний додаток для програмного РРО буде доступний для повноцінного використання для всіх бажаючих на безоплатний основі.

Використання РРО, для певних видів діяльності ІІ-IV груп фізичних осіб-підприємців, стане обов’язковим з 1 січня 2021 року.

Запровадження програмного РРО передбачено Законом України від 20.09.2019 р. №128-IX «Про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг».

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»