• Посилання скопійовано

Аркуш КОРО пошкоджено: які вимоги до перенесення даних на новий аркуш?

Київські податківці розповіли, чи вважатиметься помилкою перенесення даних у нову Книгу обліку розрахункових операцій без вклеєних в неї щоденних фіскальних звітних чеків (Z-звітів) у зв’язку з пошкодженням старої КОРО

Аркуш КОРО пошкоджено: які вимоги до перенесення даних на новий аркуш?

Коментар до ІПК ДПС у м. Києві від 17.07.2020 р. №2936/10/26-15-05-09-01-14/ІПК

Податківці у коментованій ІПК нагадали, що суб'єкту господарювання надано право не реєструвати та не зберігати КОРО і розрахункові книжки у разі прийняття рішення про те, що у випадках виходу з ладу РРО або відключення електроенергії проведення розрахункових операцій не здійснюється до моменту належного підключення резервного РРО або включення електроенергії (абз. 5 п. 2 розділу III Порядку РРО).

Разом з тип ще Наказом №773 (про який ми писали тут) внесено зміни до Порядку КОРО, зокрема, до п. 6 глави 4 розділу II. Згідно з ними скасовано обов'язок суб'єкта господарювання, що використовує КОРО на РРО, підклеювати фіскальні звітні чеки до відповідних сторінок КОРО.

Відповідно до цього ГУ ДПС у м. Києві в коментованій ІПК зазначає, що не вважатиметься помилкою перенесення даних зі зіпсованих сторінок КОРО до нової КОРО без вклеєних в неї щоденних фіскальних звітів (Z-звітів) за умови, що:

  • усі дані з анульованого аркуша перенесено на новий аркуш КОРО;
  • номер нового аркушу КОРО проставляється на анульованому аркуші;
  • зіпсовані аркуші КОРО та такі, на яких зроблено більше 5 виправлень, перекресллено по діагоналі з обох боків та зроблено на них напис «Анульовано», проставлено дату анулювання та засвідчено підписом відповідальної особи суб'єкта господарювання або суб'єкта господарювання – ФОП.

Також зауважимо, що згідно з п. 9 ст. 3 Закону №265 суб'єкт господарювання має щоденно друкувати на РРО (за винятком автоматів з продажу товарів (послуг)) фіскальні звітні чеки у разі здійснення розрахункових операцій та згідно п. 6 глави 4 розділу II Порядку КОРО зберігати щоденні фіскальні звітні чеки (Z-звіти) в електронній формі протягом строку, визначеного п. 44.3 ПКУ (не менш як 1095 днів).

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»