• Посилання скопійовано

Продаж комплекту підакцизних товарів: який код УКТ ЗЕД зазначати?

Податківці розповіли, що при продажу комплекту підакцизних товарів, наприклад, що складається з різних алкогольних напоїв, у фіскальному чеку мають бути зазначені всі коди УКТ ЗЕД продукції, що входить у такий комплект!

Продаж комплекту підакцизних товарів: який код УКТ ЗЕД зазначати?

Нагадаємо, що з 1 серпня у фіскальному чеку при продажу підакцизних товарів має бути зазначено код УКТ ЗЕД таких товарів, який складається з 10 цифр (про це ми писали тут).

У зв’язку з цим,  до податківців почали масово надходити питання: який код УКТ ЗЕД зазначати при продажу комплекту (наприклад, «Подарункова коробка»), в якому знаходяться декілька пляшок різного виду алкоголю з різними кодами УКТ ЗЕД?

А відповідь на це питання така: у ІПК від 26.08.2020 р. № 3580/ІПК/99-00-07-05-01-06 податківці зазначили, що в такому разі у касовому чеку має буди запрограмований кожний товар, що входить до цього комплекту, згідно з УКТ ЗЕД.

На практиці це означатиме, що в чеку, разом із назвою комплекту, має бути зазначено всі коди підкатегорії УКТ ЗЕД підакцизної продукції, яка входить до такого комплекту! Але як це зробити, щоб було і гарно, і правильно?

Форма чеку на продаж товару наведена у додатку до Положення №13. Проте  розміщення написів та даних в такому розрахунковому документі є рекомендованим. Тому продавець сам вирішує, де і як зазначити ці назви і коди. Тобто він може здійснити розміщення таких кодів у зручний для себе спосіб (як після назви комплекту, так і до неї). Це передбачено п. 4 розділу І Положення №13.

А ось щодо продажу коктейлів, у податківців щодо цього інша позиція – це й не дивно, адже в цьому випадку алкогольні напої змішуються і утворюється новий вид товару.

У такому випадку в чеку має бути зазначено код УКТ ЗЕД, спеціально встановлений для алкогольних коктейлів, 2208906900 «Інші напої, що містять спирт» (незалежно від виду алкоголю, що входить до таких коктейлів). Під такий код потрапляють, зокрема, спиртні напої, змішані одне з одним, або спиртні напої, змішані з фруктовими або овочевими соками (коктейлі). Таку позицію податківців ми наводили тут.

***

Читайте також:

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»