• Посилання скопійовано

Голова ДПС розповів про результати впровадження ПРРО

Станом на 27 жовтня 1959 суб’єктів зареєстрували 42 тис. ПРРО, для реєстрації до фіскального серверу передано приблизно 40 млн чеків

Голова ДПС розповів про результати впровадження ПРРО

ДПСУ розповідає, що на сьогодні 1959 суб’єктів зареєстрували 42 тис. ПРРО, для реєстрації до фіскального серверу передано близько 40 млн чеків. З них 80% – це фізособи-підприємці. Апаратних РРО зареєстровано близько 300 тис.

«Середньомісячний загальний чек – майже 100 млрд грн – за рік ми бачимо 1,2 трлн грн. кінцевого споживання. Однак по факту кінцеве споживання – 4 трлн грн. Тобто його фіскалізовано трохи більше 25%. Де податки? Адже ПДВ – це податок на кінцеве споживання», – наголосив Олексій Любченко. 

Очільник ДПС вважає, що необхідно впроваджувати повну фіскалізацію товарів, які належать до групи ризику. Мова йде, зокрема, про торгівлю побутовою технікою, ліками, ювелірними виробами.

Фіскалізованою має бути й інтернет-торгівля.

«Чек обов’язково по закону має бути. Питання – хто його видає. Його можуть в посилку вкласти, але він обов’язковий, інакше товар не вдасться замінити. По-перше, це захист споживача», – впевнений Голова ДПС.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»