• Посилання скопійовано

Зміни щодо РРО для ФОП продовжуються: новий законопроєкт від «Слуг народу»

У ВРУ зареєстровано проєкт чергових змін до ПКУ щодо застосування фізичними особами-підприємцями РРО та Книги обліку доходів

Зміни щодо РРО для ФОП продовжуються: новий законопроєкт від «Слуг народу»

7 грудня 2020 року у ВРУ зареєстровано законопроєкт №4468 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації економіки та справедливого застосування фізичними особами-підприємцями (ФОП) реєстраторів розрахункових операцій та Книги обліку доходів". Його авторами є Є. Шевченко, Ю. Загородній та інші нардепи.

Проєктом Закону передбачається скасування норм, якими:

  • розширюється коло платників єдиного податку, які зобов’язані використовувати РРО;
  • запроваджується справедливий механізм застосування платниками єдиного податку РРО. А саме, якщо платник єдиного податку першої - четвертої груп (фізична особа - підприємець) здійснює продаж товару або послуги, ціна на які більше 3 (трьох) розмірів мінімальної заробітної плати, то платник єдиного податку першої - четвертої груп (фізична особа - підприємець) зобов’язаний у своїй діяльності застосовувати виключно РРО та/або ПРРО;
  • запроваджуються норми, згідно з ними у разі реєстрації Книги обліку доходів у встановленому порядку та її щоденного ведення вона буде достатньою підставою для формування показників податкової звітності;
  • змінюється принцип визначення обсягу доходу, з досягненням якого пов’язана можливість перебувати на відповідній групі спрощеної системи оподаткування, з фіксованої суми 1, 5 і 7 мільйонів гривень до розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, що сьогодні, 10 грудня, набрав чинності  Закон від 01.12.2020 р. №1017-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій». Більше про це тут.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»