• Посилання скопійовано

Якщо смартфон з ПРРО викрали: що робити суб'єкту господарювання?

Встановити програмне забезпечення і працювати з ПРРО можна на будь-якому смартфоні, ноутбуці або планшеті. Проте цю техніку, на відміну від класичного касового апарату, простіше втратити. І що ж робити суб'єкту господарювання в такому випадку?

Якщо смартфон з ПРРО викрали: що робити суб'єкту господарювання?

Податківці радять: якщо пристрій, на якому встановлено ПРРО, викрадено або втрачено, та у разі компрометації особистого ключа суб'єкта господарювання, слід подати Повідомлення за ф. №2-ПРРО з позначкою про крадіжку пристрою чи компрометацію ключа.
У такому випадку реєстрація ПРРО скасовується та потрібно повторно зареєструвати ПРРО, якому буде присвоєно інший фіскальний номер.

А якщо ПРРО вийшов з ладу, поради наступні:

  • якщо несправність у вигляді порушення роботи програмного забезпечення, то слід оновити версію програмного забезпечення ПРРО та повторити процедуру закриття зміни;
  • якщо несправність пристрою (пошкодження), то слід протягом дня, в якому виявлено несправність, засобами Електронного кабінету або засобами телекомунікацій направити до контролюючого органу, виробника ПРРО Повідомлення про виявлення несправностей програмного реєстратора розрахункових операцій за формою №2-ПРРО (код форми J/F 1316701) з позначкою про несправність. Після усунення несправностей для відновлення роботи ПРРО необхідно подати до контролюючого органу Заяву про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою №1-ПРРО (код форми J/F 1316602) з позначкою про відновлення роботи, якщо така Заява не надійшла протягом місяця реєстрація ПРРО скасовується.

Джерело: ДПС у Донецькій області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»