• Посилання скопійовано

Уряд скасував перелік текстилю та автозапчастин для обов'язкового застосування РРО

24 лютого Уряд прийняв рішення щодо скасування своєї Постанови № 634 щодо затвердженого переліку текстилю та автозапчастин

Уряд скасував перелік текстилю та автозапчастин для обов'язкового застосування РРО
Нагадаємо, що в минулому році через появу Законів №128 та 129 передбачалося, що з 01 січня 2021 року до 01 квітня 2021 року РРО та/або програмні РРО не застосовуються фізичними особами – підприємцями – платниками єдиного податку другої – четвертої груп, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1000 000 грн, незалежно від обраного виду діяльності, крім тих, які здійснюють реалізацію текстилю (крім реалізації за готівкові кошти на ринках), деталей та приладдя для автотранспортних засобів відповідно до переліку, що затверджується Кабінетом Міністрів України. Цей перелік було затверджено постановою від 22.07.2020 №634
Але згодом 10 грудня набрав чинності Закон №1017 щодо відтермінування обов'язкових РРО для фізосіб-"єдинників" до 2022 року.
До 1 січня 2022 року відтерміновано обов’язкове застосування РРО (ПРРО) для фізичних осіб – підприємців, які є платниками єдиного податку другої – четвертої груп та обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 220 МЗП, крім тих, які здійснюють:
  • реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;
  • реалізацію лікарських засобів та виробів медичного призначення.
Про це ми писали тут.
Саме через це Уряд своєю постановою від 24.02.2021 №136 прийняв рішення про скасування й переліку текстилю та автозапчастин, оскільки практичне його застосування не має обгрунтування.
Оскільки окремих правил щодо набрання чинності в Постанові №136 не зазначено, вона набере чинності з дня її офіційного опублікування. Її було публіковано в "Урядовому кур'єрі" від 27.02.2021 р. № 40.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»