• Посилання скопійовано

Про будь-які несправності ПРРО слід своєчасно повідомляти ДПС

У разі виявлення несправностей програмного РРО або його викрадення чи компрометації ЕЦП суб’єкт господарювання зобов’язаний протягом дня, в якому виявлено несправність, повідомити ДПС

Про будь-які несправності ПРРО слід своєчасно повідомляти ДПС

ДПС у Рівненській області нагадує користувачам РРО, про необхідність повідомляти контролюючий орган  при виявленні будь-якої несправності РРО. Дана норма міститься в Законі України від 06.07.1995 р. №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями.

При цьому слід дотримуватися і термінів встановлених для надсилання повідомлень. Зокрема, при виявленні несправностей РРО, а також пошкодження засобів контролю – необхідно письмово або засобами телекомунікацій в довільній формі повідомити центр сервісного обслуговування протягом робочого дня, в якому виявлено несправності чи пошкодження.

До контролюючого органу,  у якому суб’єкт господарювання зареєстрований платником податків, інформація направляється письмово або засобами телекомунікацій в довільній формі також протягом двох робочих днів після дня виявлення несправностей чи пошкодження. Якщо пошкодження виявлене у ПРРО, то платник засобами телекомунікацій має подати до контролюючого органу, за встановленою формою, відповідне повідомлення. Також слід направити повідомити виробнику програмного РРО та/або центру сервісного обслуговування (за наявності).

Крім того, у разі виявлення несправностей програмного РРО або його викрадення чи компрометації особистого ключа суб’єкт господарювання зобов’язаний протягом дня, в якому виявлено несправність, засобами Електронного кабінету або засобами телекомунікацій направити до контролюючого органу і виробника програмного РРО та/або центру сервісного обслуговування (за наявності) Повідомлення про виявлення несправностей програмного реєстратора розрахункових операцій за формою №2-ПРРО. Звертаємо увагу, що нормами Закону №265 передбачено застосування санкцій за непроведення розрахункових операцій через РРО та/або програмного РРО.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Рівненській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»