• Посилання скопійовано

ВРУ може відстрочити штрафи за незастосування РРО (але є умова)

Верховна Рада може відстрочити штрафи для фізичних осіб-підприємців за незастосування РРО, якщо вони зареєструють їх до 1 лютого 2022 року, – Гетманцев має намір внести до ВРУ відповідний законопроєкт

ВРУ може відстрочити штрафи за незастосування РРО (але є умова)

Верховна Рада може відстрочити штрафи для фізичних осіб-підприємців за незастосування касових апаратів, але тільки для тих, хто зареєструє їх до 1 лютого 2022 року. Відповідні зміни до законодавства пропонує голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Про це він повідомив в ефірі “Змістовно з Христиною Яцків" на Еспресо.TV.

“Я вже запропонував відповідну поправку, гадаю, що ми її проголосуємо доволі швидко, щоб зменшити або скасувати штрафи для тих, хто зареєструє РРО (реєстратори розрахункових апаратів) до 1 лютого 2022 року”, – сказав Гетманцев.

З 1 січня 2022 року фізичні особи-підприємці 2-4 групи зобов’язані використовувати РРО або програмні касові апарати (додаток, що можна встановити на смартфон або планшет). Ця вимога мала запрацювати ще з 2021 року, однак через коронакризу її запровадження перенесли на рік.

***

Від редакції: Нагадаємо, що ще 31 грудня сервіс  Телеграм-каналу Chekbox проінформував підприємців, що протягом останніх днів  працював дуже нестабільно. Зі слів розробників, збої пов’язані з колосальним навантаженням у кінці року - кількість реєстрацій виросла в 50 разів.

6 січня, нарешті з'явився пост співзасновника сервісу Д. Дубілета в його Телеграм-каналі щодо роботи сервісу Chekbox. У ньому зазначено, що наразі сервіс працює стабільно, проте є приблизно 5% клієнтів, у яких каси "залипли". 

При цьому і Дубілет, і голова комітету ВР Данило Гетманцев запевнили, що штрафів за проведення розрахунків під час нероботи Checkbox не буде. І ось тепер в інтерв'ю Гетманцев зазначив про зміни до Закону про РРО.

Але ні зареєстрованого законопроєкту, ні його тексту поки на сайті ВРУ немає. Чекаємо далі.

Джерело: Еспресо.TV

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»