• Посилання скопійовано

Чи варто чекати відміни РРО після 25 січня: розповідає Гетманцев

Гетманцев зауважив, що ніхто не планує звільняти ФОПів від РРО

Чи варто чекати відміни РРО після 25 січня: розповідає Гетманцев

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев зазначив, що ніхто не планує звільняти ФОПів від РРО. 

Він зауважив, що на форумі бухгалтерів експерти радять відключити POS-термінал та працювати готівкою до 25 січня, оскільки потім все скасують. Проте він не радить цього робити. Адже штраф за відсутність POS-терміналу набагато більший, ніж штраф за відсутність РРО. 

Більше того, скасувати до 25 січня РРО в принципі неможливо. Такі рішення приймалися лише кілька разів у цьому скликанні за повної та беззастережної підтримки всіх фракцій. Одного депутата достатньо, щоб заблокувати це рішення. А, як ви пам'ятаєте, наприкінці минулого року навіть за просте перенесення введення РРО проголосували лише 90 депутатів. До того ж, усі фракції у меншості.

Крім того, більшість ФОП-торговців на єдиному податку вже встановили РРО. Таким чином, у суспільстві та ВРУ є абсолютно консолідована позиція щодо запровадження РРО.

"Ідіотську дискусію підтримують лише аферисти, які заробляють гроші на протестах та традиційні українські політики. Не ведіться, живіть своїм розумом, встановлюйте РРО, виконуйте закон, працюйте чесно перед собою та державою", - додав Гетманцев.

Нагадаємо, що 1 січня 2022 року закінчився перехідний період (п. 61 підрозділу 10 Розділу ХХ ПКУ) і застосування РРО та/або ПРРО платниками єдиного податку другої-четвертої груп стало обов’язковим. Які підприємці-«єдинники» мають застосовувати РРО у 2022 році, чи є винятки? Як зареєструвати апаратний чи програмний РРО? Які особливості застосування РРО при продажу товару з доставкою? Що буде з порушниками? Читайте у статті від редакції.

***

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»