• Посилання скопійовано

Процедуру припинення підприємницької діяльності в Криму хочуть спростити

Оприлюднено проект постанови КМУ «Про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців, які переселились з тимчасово окупованої території, за їх рішенням»

Процедуру припинення підприємницької діяльності в Криму хочуть спростити

Міністерством юстиції України розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців, які переселилися з тимчасово окупованої території, за їх рішенням» (завантажити >>>).

Проектом постанови передбачається врегулювати порядок державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців, які переселилися з тимчасово окупованої території, за їх рішенням, місцем проживання яких, за даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, є тимчасово окупована територія.

Крім цього, проектом передбачається, що державна реєстрація фізичних осіб – підприємців проводиться державним реєстратором за місцем проживання фізичної особи – підприємця.

Процедура держреєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи — підприємця складається із двох етапів:

1) на першому етапі до ЄДР юридичних та фізичних осіб-підприємців держреєстратором вноситься запис про рішення фізичної особи — підприємця щодо припинення нею підприємницької діяльності на підставі поданої фізичною особою — підприємцем (уповноваженою особою) заяви про припинення підприємницької діяльності із зазначенням відомостей про порядок та строк заявлення кредиторами своїх вимог;

2) другим етапом є безпосереднє проведення держреєстрації припинення підприємницької діяльності фізособи – підприємця на підставі поданих держреєстратору фізособою–підприємцем або уповноваженою нею особою документів, визначених частиною одинадцятою статті 47 Закону про реєстрацію.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»