• Посилання скопійовано

Підприємців хочуть позбавити права користуватися корисними копалинами

Держпідприємництво виступило проти змін до надання дозволів на користування надрами

Підприємців хочуть позбавити права користуватися корисними копалинами

Державна служба України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва відмовила в погодженні проекту Державної служби геології та надр України «Про внесення змін до пункту 17 Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами».

Запропонований проект постанови передбачає зміну надрокористувача (власника спеціального дозволу на користування надрами) не на користь суб’єктів господарювання.  Тобто, видобувати корисні копалини зможуть тільки підприємства державного сектору економіки.

Однак, запропоновані зміни суперечить статті 13 Конституції України, відповідно до якої держава забезпечує захист прав усіх суб'єктів права власності і господарювання та усі суб'єкти права власності рівні перед законом. Враховуючи вищезазначене, Держпідприємництво не погодило цей проект постанови.

Варто зазначити, що станом на сьогодні користувачами  надр  можуть  бути  підприємства, установи, організації, а також фізичні особи.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»