• Посилання скопійовано

Уточнено перелік документів, які засвідчують форс-мажорні обставини

Торгово-промислова палата оприлюднила перелік документів, необхідних для отримання сертифіката про настання форс-мажорних обставин

Уточнено перелік документів, які засвідчують форс-мажорні обставини

Торгово-промислова палата у листі від 09.01.2015 р. № 106/05-5.4 повідомила, що суб'єкти господарювання для отримання сертифіката про настання форс-мажорних обставин за податковими зобов'язаннями надають разом із заповненою заявою встановленої форми такі документи:

1) копію платіжного доручення з відміткою банку про оплату послуг за встановленим тарифом (крім суб'єктів малого підприємництва);

2) витяг із Єдиного державного реєстру / ксерокопія паспорта для фізичних осіб;

3) копію довідки 4-ОПП / копія ІПН для фізичних осіб;

4) оферту (пропозицію) акту наданих послуг за підписом керівника / фізичної особи та з відбитком печатки суб'єкта господарювання у двох примірниках за встановленою формою, розміщеною на інтернет-сторінці ТПП України / регіональної ТПП;

5) копію наказу про призначення керівника, у випадку отримання ним сертифіката та примірника акта наданих послуг;

6) оригінал доручення на отримання сертифіката та примірника акта наданих послуг представником заявника;

7) поштовий конверт формату А4 з вклеєними марками на суму п'ять гривень та зворотною адресою при простому відправленні поштою (згідно з тарифами Укрпошти для відправлення сертифіката та примірника акта наданих послуг по Україні).

Крім цього, встановлено тарифи на послуги із засвідчення форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) в грн. з ПДВ.

Так, зокрема, засвідчення форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) за контрактами (договорами) складає 1669,20 грн.

А засвідчення форс-мажорних обставин, що є підставою для відстрочення грошових зобов'язань та податкового боргу, продовження граничних строків для подання звітності та заяв платниками податків у зоні АТО - 208,80 грн. 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»