• Посилання скопійовано

За останні два місяці 36 тисяч ФОП припинили роботу

За останні два місяці кількість ФОП знизилася на 8,5 тисяч. 36 тисяч було закрито, натомість відкрилося лише 27,5 тисяч

Команда Opendatabot (сервіс моніторінгу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів) повідомила, що за останні два місяці кількість ФОП знизилася на 8,5 тисяч. 36 тисяч було закрито, натомість відкрилося лише 27,5 тисяч.

5 грудня в Україні було зареєстровано 1 773 924 ФОП, станом на сьогодні активних приватних підприємців нараховується 1 763 445.

Найбільша частка закритих компаній спостерігається в Волинській (30%) та Запорізькій (27%) областях. Найменша — в Одеській області (20%).

«У порівнянні з минулим роком такий стрибок закритих ФОП не є драматичним. Ймовірніше за все такі зміни пов’язані з бажанням людей закрити „старі“ справи перед Новим роком», — коментує Олексій Іванкін, засновник платформи Opendatabot.

Нагадаємо, що в минулому році у зв’язку з тим, що Президент підписав указ про оподаткування ФОП, за перші кілька місяців 2017 року було закрито понад 300 тисяч ФОП, а відкрилось тільки 50 тисяч. В квітні цей процес закриття ФОП припинився.

Джерело: OpenDataBot

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»