• Посилання скопійовано

Жінкам-ФОП, які не сплачують ЄСВ, більше не потрібна довідка з ПФУ для декретних

Уряд вніс зміни до низки нормативно-правових актів щодо виплати державних допомог

Жінкам-ФОП, які не сплачують ЄСВ, більше не потрібна довідка з ПФУ для декретних

18 липня 2019 року набрала чинності постанова КМУ від 05.07.2019 р. № 585, якою внесено зміни до низки нормативно-правових актів щодо виплати  державних допомог.

Зокрема, передбачається надання права на отримання:

  • державної допомоги при усиновленні дитини усиновителям, які усиновили дитину, батьки якої дали згоду на її усиновлення;
  • державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям без зменшення її розміру родинам, до складу яких входять особи, які здійснюють догляд за хворими дітьми.

Крім того, у Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми уточнено, що для підтвердження даних про те, що жінка, яка є фізичною особою - підприємцем та відповідно до закону звільнена від сплати ЄСВ, не є застрахованою особою та не бере добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, використовується інформація з Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування у порядку та за формою, встановленими ПФУ та Мінсоцполітики.

Виходячи з цього, для призначення допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами жінкам-ФОП більше не потрібно буде подавати довідку з Пенсійного фонду про те, що вона перебуває на обліку в ПФУ та не бере участі на добровільних засадах в загальнообов'язковому державному соцстрахуванні. Але цей порядок стосується ФОПів, які за Законом №2464 звільнені від сплати ЄСВ. 

Також постановою №585 включено до переліку документів, які подаються для призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, довідки про безпосередню участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»