• Посилання скопійовано

Законопроект: українців зобов’яжуть укладати договори на вивезення сміття

17 лютого в Раді зареєстровано законопроект, яким пропонується зобов’язати населення здійснювати роздільний збір побутових відходів, а з 1 січня 2013 року укласти договори на вивезення сміття з юридичними особами — виконавцями послуг на території за місцем проживання. Про це повідомляє кореспондент «Судово-юридичної газети».

Документ також запроваджує з 1 січня 2016 року заборону на захоронення необроблених (неперероблених) відходів. Він передбачає штрафи за порушення поводження з побутовими відходами, зокрема з громадян — у розмірі від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, посадових осіб — від 50 до 100. У разі повторного порушення штрафи збільшуються для населення до 50 ? 100 н.м.д.г., посадових осіб — до 100 ? 300.

Законопроект також передбачає запровадження штрафів за порушення заборони на захоронення необроблених відходів, які для населення становитимуть 100 ? 300 н.м.д.г., для посадових осіб — 300 ? 500. У разі повторного порушення ці штрафи збільшуються до 300 ? 700 н.м.д.г. і 500 ? 1000 відповідно.

У пояснювальній записці до документа зазначається, що в Україні спостерігається стійка тенденція до збільшення обсягів твердих побутових відходів, що вивозяться для захоронення на 4 тис. 157 сміттєвих звалищ і полігонів загальною площею близько 7,4 тис. га. Обсяги твердих побутових відходів збільшуються щороку майже на 4 млн куб.м.

 

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»