• Посилання скопійовано

НКРЕ визначила ступені кваліфікації споживачів газу

Постанова НКРЕ від 29.03.2012 р. №305 «Про визначення ступеня кваліфікації споживачів природного газу»

Побутові споживачі набудуть статусу кваліфікованих споживачів з 1 січня 2015 року.

НКРЕ прийняла постанову №305 від 29.03.2012 р. про визначення ступенів кваліфікації споживачів природного газу, від яких залежить дата набуття споживачами статусу кваліфікованих.

Постанова покликана забезпечувати конкурентні умови під час купівлі природного газу, за яких усі кваліфіковані споживачі матимуть змогу обирати постачальника газу.

До категорії споживачів І ступеня потрапили промислові споживачі та інші суб’єкти господарювання, які набудуть статусу кваліфікованих споживачів з 1 травня 2012 року; ІІ ступеня — установи й організації, які фінансуються з державного та місцевих бюджетів і набудуть статусу кваліфікованих споживачів з 1 січня 2013 року.

До категорії споживачів ІІI ступеня потрапили споживачі, що виробляють теплову енергію. Вони набудуть статусу кваліфікованих споживачів з 1 січня 2014 року. До категорії IV ступеня віднесено всіх побутових споживачів, які набувають статусу кваліфікованих споживачів з 1 січня 2015 року.

Постанова пройшла держреєстрацію у Мін′юсті 18 квітня, але ще не набрала чинності.

 

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»