• Посилання скопійовано

Кількість документів дозвільного характеру буде скорочена

Глава держави підписав Закон, яким скорочується кількість дозвільних документів, які повинні одержувати оператори ринку харчових продуктів

Кількість документів дозвільного характеру буде скорочена

Президент України підписав Закон № 442-VII «Про внесення змін до деяких законів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру, які повинні одержувати оператори ринку харчових продуктів».

Зазначений проект був розроблений Мінагрополітики та погоджений Держпідприємництвом.

Зокрема, передбачається скорочення кількості дозвільних процедур, а також документів дозвільного характеру, необхідність отримання яких не передбачена Законом України «Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності».

Так, підписаним Законом вносяться зміни до ряду Законів України, а саме:

«Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (вилучено видачу довідки, яка не внесена до Переліку документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності, затвердженого законом від 19 травня 2011 року № 3392);

«Про захист людини від впливу іонізуючого випромінювання» (виключена норма про те, що продукти харчування, продовольча сировина і питна вода, а також супутні матеріали, що контактують з ними під час виробництва, зберігання, транспортування і реалізації, підлягають сертифікації в порядку, який визначається законодавством України);

«Про бджільництво»;

«Про безпечність та якість харчових продуктів»;

«Про рибу, інші водні живі ресурси та харчову продукцію з них» та «Про молоко та молочні продукти» (із законів вилучено норми, які стосуються атестації виробництва (переробки), оскільки на дані види діяльності видаються документи дозвільного характеру: для переміщення товарів – ветеринарні документи, для здійснення діяльності об’єктів (потужностей) – експлуатаційні дозволи).

Прийняття Закону № 442-VII продиктовано необхідністю спрощення діяльності суб’єктів господарювання, дерегуляції підприємницької діяльності, гармонізації законодавства України із законодавством Європейського Союзу у частині видачі документів дозвільного характеру.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»