• Посилання скопійовано

Розширено перелік фінансових послуг

Підписано Закон, яким передбачено доповнення переліку видів фінансових послуг

Розширено перелік фінансових послуг

Президент підписав Закон від 10.10.2013 р. №643-VII, яким вносяться зміни до ст. 4 Закону "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг", що передбачають доповнення переліку видів фінансових послуг. Так, фінансовими вважаються також такі послуги:

- операції з іпотечними активами з метою емісії іпотечних цінних паперів;

- банківські та інші фінансові послуги, що надаються відповідно до "Про банки і банківську діяльність".

Крім цього, визначено, що фінансові послуги, надання яких передбачається іншими законами, підлягають включенню до зазначеного переліку. 

Надання фінансових послуг, не включених до переліку, забороняється.

Органи, які здійснюють державне регулювання ринків фінансових послуг згідно із статтею 21 цього Закону, можуть приймати в межах своїх повноважень рішення:

1) про належність операцій, які здійснюються на ринках фінансових послуг, до певного виду фінансових послуг, визначених ч. 1 статті 4 Закону;

2) про визначення операції як фінансової послуги, відсутність такої фінансової послуги серед видів фінансових послуг, передбачених переліком, визначеним ч. 1 статті 4 Закону, та заборону надання зазначеної послуги".

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»