• Посилання скопійовано

Підписано закон про списання прощених боргів

Президент підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо кредитних зобов’язань»

Підписано закон про списання прощених боргів

Президент підписав Закон № 321-VIII від 9 квітня 2015 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо кредитних зобов’язань».

Проект Закону розроблено на виконання вимог Закону України «Про мораторій на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті». Закон врегульовує низку проблемних питань, пов’язаних із погашенням заборгованості, вираженої в іноземній валюті, та надає платникам податків певні податкові преференції.

Зокрема, законодавчим актом встановлено, що кредитор-банк має право списати за рахунок створених страхових резервів суму збитків, які виникли внаслідок анулювання (прощення), відповідно до Закону України «Про реструктуризацію кредитних зобов'язань з іноземної валюти в гривню», фізичним особам-позичальникам частини боргу.

Джерело: Прес-служба Президента України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»