• Посилання скопійовано

Бюджет-2018 подано на розгляд Кабміну: яким він буде?

6 вересня проект держбюджету - 2018 внесено на розгляд Кабміну. Яким він буде? Чому його прийняття “під ялинку” вже у минулому? І чому для економічного розвитку України так важливо вже зараз планувати бюджет на наступні три роки? На всі питання щодо формування бюджету на наступний рік та фінансування ключових реформ відповів Міністр фінансів Олександр Данилюк

Бюджет-2018 подано на розгляд Кабміну: яким він буде?

"Своєчасно, як і передбачено законодавством" - повідомив на своїй сторінці у Facebook Міністр фінансів О. Данилюк.

За його словами, до 15 вересня проект держбюджету-2018 буде поданий на розгляд Парламенту.

"Бюджет “під ялинку” - це уже минуле. Але тут справа не тільки в дотриманні термінів, а й в якості самого документу. Бюджет на 2018 рік - реалістичний, збалансований, ефективний і розрахований на перспективу. Це бюджет розвитку і майбутнього зростання країни, що закладає основу для проведення системних глибоких реформ" - зазначив він.

Для ефективного використання бюджетних коштів визначено основні пріоритети Бюджету-2018: освіта, медицина, оборона і безпека, соціальна сфера, децентралізація, підтримка фермерів, ремонт та будівництво доріг тощо.

Вперше бюджет буде побудований на основі трирічної резолюції.

Як і передбачалося резолюцією, дефіцит бюджету зменшився до 2,4%, а доходи загального фонду зведеного бюджету перший раз перевищили 1 трильйон гривень та досягли 1 трильйона 30 мільярдів гривень.

Яким буде держбюджет-2018? Чому його прийняття “під ялинку” вже у минулому? І чому для економічного розвитку України так важливо вже зараз планувати бюджет на наступні три роки?

На всі питання щодо формування бюджету на наступний рік та фінансування ключових реформ Міністр фінансів Олександр Данилюк відповів в ефірі програми “Реформи” на hromadske.ua.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»