• Посилання скопійовано

Запропоновано змінити деякі правила оподаткування ПДФО благодійної допомоги

Мінфін оприлюднив проекту Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сприяння розвитку благодійної діяльності»

Запропоновано змінити деякі правила оподаткування ПДФО благодійної допомоги

З проекту Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сприяння розвитку благодійної діяльності» можна ознайомитися тут (завантажити)>>

Законопроект розроблено на виконання пп. першого п. 12 Плану заходів на 2017 рік щодо реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства на 2016 – 2020 роки  Міністерством фінансів України за участю представників інститутів громадського суспільства.

Зокрема, передбачається збільшити з 1 січня 2019 року розмір неоподаткованої ПДФО нецільової благодійної допомоги, до трикратного розміру граничного доходу для застосування ПСП. Зараз розмір неоподаткованої нецільової допомоги становить граничний розмір доходу для застосування ПСП (2240 грн). Про це тут>>

Прийняття проекту акта, на думку його авторів, сприятиме розвитку благодійної діяльності в Україні за рахунок розширення кола отримувачів благодійної допомоги – інвалідів, малозабезпечених та незахищених верств населення, а також залучення фізичних осіб до благодійництва.

Зауваження та пропозиції стосовно змісту проекту акту можна надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього оголошення за наступними адресами:

Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2, 

Е-mail: apar@minfin.gov.ua

Державна регуляторна служба України, 01001, м. Київ-11, вул. Арсенальна, 9/11,

адреса web-сайту Служби: www.dkrp.gov.ua

E-mail загальний: inform@dkrp.gov.ua

E-mail прес-служби: pres@dkrp.gov.ua

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»