• Посилання скопійовано

Уряд ухвалив проект Держбюджету-2018 до другого читання

Кабінет Міністрів на засіданні схвалив проект державного бюджету на 2018 рік для розгляду Верховною Радою у другому читанні

Уряд ухвалив проект Держбюджету-2018 до другого читання

Кабмін закладає в основу проекту Держбюджету на 2018 рік розвиток економіки, зростання експортних можливостей та збереження раніше озвучених пріоритетів, а саме: належне фінансування війська та соціальної сфери, прискорення темпів будівництва та реконструкції доріг, фінансування програм енергоефективності та підтримки агросектору.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Він представив ключові показники проекту державного кошторису країни, підготовленого до другого читання у Верховній Раді.      

«Документ базується на реальних показниках розвитку економіки. Нам треба перестати давати «подарунки» у вигляді бюджету, який приймається під ялинку. Ми маємо формувати якісну державну політику і заздалегідь приймати рішення, які дозволять розвити економіку, – сказав Володимир Гройсман. – І хочу запевнити: дохідна частина бюджету базується на економічному рості. Вона формується не за рахунок тиску (передусім, податкового), а за рахунок розвитку економіки».

Глава Уряду нагадав, що  вперше в держбюджет закладають нові механізми адресної допомоги та кредитування реального сектору, передусім, підприємств агросфери, механізми підтримки науки та інновацій, зокрема стартапів. Так само вперше закладаються значні кошти на масштабну реформу початкової школи та систему первинної медичної допомоги.  

Окрема увага – підтримці культурних програм, фінансуванню будівництва музеїв та меморіальних комплексів  та розвитку кінематографа, який за планом отримає не менше 1 млрд грн.

«Це бюджет чітких пріоритетів людських потреб… Вчасно ухвалений бюджет – це запорука стабільності і розвитку, – сказав Володимир Гройсман. – Наступного року ми маємо продемонструвати здатність ухвалення важливих економічних законів. Це дасть можливість збільшити доходи бюджету та змінити якість життя».  

За результатами обговорення, Уряд ухвалив одностайне рішення про передачу проекту Держбюджету до Парламенту.

***

Нагадаємо, що Держбюджет-2018 у першому читанні прийнято 14 листопада. Про це тут>>

Основні показники та мінімуми, закладені у проект бюджету-2018, дивіться тут>>

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»