• Посилання скопійовано

Кабмін схвалив проект держбюджету на 2019 рік

Мінімальна зарплата з 1 січня 2019 року зросте до 4175 гривень на місяць

Кабмін схвалив проект держбюджету на 2019 рік

Кабінет Міністрів України постановою від 14.09.2018 р. №741 схвалив проект державного бюджету на 2019 рік. Таке рішення було прийнято в ході сьогоднішнього позачергового засідання, передає кореспондент РБК-Україна.

"Заперечень немає?.. Рішення ухвалено. Засідання оголошую завершеним", - заявив голова Уряду.

 

Показники бюджету-2019

Відповідно до проекту, доходи держбюджету складуть 1,29 трильйонів гривень. За словами Гройсмана, за рік обсяг бюджетних доходів зросте на 130 мільярдів гривень.

Також у проекті передбачені видатки на оборону у розмірі 209,5 мільярдів гривень. Зазначимо, що відповідно до закону "Про національну безпеку", обсяги фінансування оборонного сектору мають складати щонайменше 5% від ВВП країни на рік.

На освіту у головному кошторисі країни передбачено 242,1 мільярди гривень, зокрема 1 мільярд - на реформу нової української школи. На систему охорони здоров’я Кабмін заклав у бюджеті 92,3 мільярди гривень (на 9,5 мільярдів більше, ніж попереднього року).

Також у бюджеті передбачається запровадження програми дотацій сільськогосподарським підприємствам. Зокрема, 1,38 млрд гривень планується спрямувати на компенсацію сільськогосподарської техніки. Загалом на підтримку агропромислового комплексу планують направити 6,9 мільярдів гривень бюджетних коштів.

Крім того, у проекті держбюджету передбачено збільшення бюджетів місцевих бюджетів на 41,4 мільярди гривень.

Мінімальна зарплата з першого січня 2019 року зросте до 4175 гривень на місяць.

Також, Кабмін пропонує встановити соціальні видатки бюджету на рівні 301,8 мільярду гривень, а на фінансування культури - 5,4 мільярди гривень, з яких 1 мільярд - на виробництво нових кінострічок.

Нагадаємо, розклад засідань парламенту свідчить, що Верховна рада 21 вересня заслухає представлення Кабінетом міністрів проекту державного бюджету на 2019 рік.

Гройсман під час засідання Ради національної безпеки і оборони України заявляв, що в проекті державного бюджету на 2019 рік на оборону закладено близько 200 млрд гривень.

Представник президента України в Раді Ірина Луценко заявила, що в проекті державного бюджету на 2019 пропонується заморозити заробітні плати держслужбовцям в міністерствах і відомствах. За її словами, в той же час мінімальна зарплата продовжить рости.

***

Читайте також: Кабмін – про ухвалений проект держбюджету-2019 (інфографіка)

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»