• Посилання скопійовано

Виробництво, обіг та споживання електронних сигарет урегулюють законодавчо

Відповідний законопроект №9058-2 зареєстрований у Верховній Раді

Виробництво, обіг та споживання електронних сигарет урегулюють законодавчо

«Вісник. Офіційно про податки»

20.09.2018 р. у Верховній Раді зареєстровано проект закону №9058-2 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання виробництва, обігу та споживання електронних сигарет і новітніх тютюнових виробів та приведення законодавства України у відповідність до вимог Директиви 2014/40/ЄС Європейського Парламенту».  

Змінами, зокрема, запропоновано:

  • ввести визначення понять «електронна сигарета», «заправний контейнер», «продукти, що виділяються», «люльковий тютюн», «тютюн для самокруток», «бездимний тютюновий виріб», «жувальний тютюн», «нюхальний тютюн», «тютюн для перорального застосування», «тютюнові вироби для куріння», «сигарети», «сигари, сигари з відрізаними кінцями та сигарили», «тютюн для кальяну», «новітній тютюновий виріб», «токсичність»;
  • встановити вимоги до введення в обіг електронних сигарет та заправних контейнерів, вимоги щодо їх безпечності, вимоги щодо рідини із нікотином, що міститься в електронних сигаретах, в тому числі обмеження щодо концентрації нікотину, яка не має перевищувати 20 мг/мл, вимоги щодо захисту упаковки електронних сигарет і заправних контейнерів, що ускладнюють відкриття виробу дитиною тощо;
  • встановити вимоги до введення в обіг новітніх тютюнових виробів;
  • встановити вимоги щодо маркування електронних сигарет, заправних контейнерів та бездимних тютюнових виробів;
  • обмежити продаж електронних сигарет, заправних контейнерів та новітніх тютюнових виробів неповнолітнім;
  • встановити обмеження щодо реклами, спонсорства і презентації електронних сигарет.

***

Читайте також:

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»