• Посилання скопійовано

Депутати планують посилити відповідальність за незаконне виготовлення алкоголю

На сайте зареєстровано законопроект №9113 щодо внесення змін щодо запобігання торгівлі незаконно виготовленими алкогольними напоями

Депутати планують посилити відповідальність за незаконне виготовлення алкоголю

«Вісник. Офіційно про податки»

Верховною Радою України зареєстровано законопроект №9113 про внесення змін щодо запобігання торгівлі незаконно виготовленими алкогольними напоями.

Документом пропонується доповнити Кримінальний кодекс України новою ст. 204-1 «Збут самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення», якою буде встановлено кримінальну відповідальність за незаконне виготовлення або зберігання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення з метою збуту і їх збут; за повторне вчинення таких дій та за виготовлення самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення з недоброякісної сировини (матеріалів), що становлять загрозу для життя і здоров’я людей, а так само збут таких товарів, що призвело до отруєння людей чи інших тяжких наслідків.

Змінами до абз. 2 ч. 1 ст. 177 Кодексу України про адміністративні правопорушення пропонується збільшити адміністративну відповідальність за придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення, передбачивши також альтернативне покарання у вигляді присудження громадських робіт на строк від тридцяти до сорока годин.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»