• Посилання скопійовано

Комітет Южаніної розглянув три важливі законопроекти

На засіданні Комітету було розглянуто законопроекти щодо податку на виведений капітал, податкових змін на 2019 рік та оподаткування авто з єврономерами

Комітет Южаніної розглянув три важливі законопроекти

На засіданні Комітету 6 листопада були розглянуті законопроекти «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів» (№8487) та «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України» (№8488).

За результатами розгляду було прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти дані законопроекти у другому читанні та у цілому, як закони України, з урахуванням підтриманих Комітетом пропозицій.

Як зазначається у пояснювальній записці до законопроекту, шляхом внесення змін до ПКУ пропонується запровадити нову модель оподаткування акцизним податком легкових моторних транспортних засобів.

Зокрема, в запропонованій системі відбудеться зміна оподаткування одиниці об'єму двигуна транспортного засобу на оподаткування одиниці легкового транспортного засобу.

Запропоновано встановити базові ставки акцизного податку для нового легкового транспортного засобу з бензиновим двигуном об'ємом 1000 куб. см у розмірі 50 євро за одиницю та для нового легкового транспортного засобу з дизельним двигуном об'ємом 1000 куб. см у розмірі 75 євро за одиницю.

Визначення акцизного податку для кожного легкового транспортного засобу здійснюватиметься шляхом застосування до базових ставок акцизного податку коефіцієнтів.

Один коефіцієнт визначатиметься діленням об'єму циліндрів двигуна внутрішнього згоряння відповідного транспортного засобу в куб. см на 1000 куб. см.

Другий коефіцієнт дорівнюватиме кількості повних календарних років з року, наступного за роком виробництва відповідного транспортного засобу, до року визначення ставки податку (для нових транспортних засобів та транспортних засобів, що використовувалися до одного повного календарного року, коефіцієнт дорівнює 1).

Також у проекті Закону визначається ставка акцизного податку для електричних і гібридних легкових транспортних засобів і скасувати оподаткування даним податком кузовів для легкових транспортних засобів.

Водночас проектом Закону «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України» пропонується внести зміни до Митного кодексу, пов’язані із проектом Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів».

Комітет на своєму засіданні розглянув проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо податку на виведений капітал» (№8557) і пропонує прийняти рішення щодо законопроекту з урахуванням проведення додаткових узгоджень з Міністерством фінансів.

Депутати також рекомендували Верховній Раді включити до порядку денного дев’ятої сесії законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» (№9260).

***

Читайте також:

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»