• Посилання скопійовано

Держпраці не зможе карати за непрацевлаштування осіб з інвалідністю. Законопроект не прийнято!

ВРУ провалила закон про штрафи для бізнесу за непрацевлаштування осіб з інвалідністю

Держпраці не зможе карати за непрацевлаштування осіб з інвалідністю. Законопроект не прийнято!

Нардепи провалили у першому читанні законопроект №4598 «Про внесення змін до статей 19 і 20 закону «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» щодо адміністративно-господарських санкцій». Документом пропонувалися штрафи для бізнесу за непрацевлаштування осіб з інвалідністюпередає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, за основу документ підтримав 121 нардеп, за направлення закону на доопрацювання у комітет проголосував також 121 парламентар, а повернення документу суб'єкту законодавчої ініціативи підтримали 129 депутатів ВР при 226 мінімально необхідних.

«Законопроект №4598 відхилено», - прокоментував спікер Верховної ради Андрій Парубій.

Документом пропонувалося відновлення втраченої державної функції контролю за розрахунком і сплатою роботодавцями сум адміністративно-господарських санкцій та пені за невиконання нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування осіб з інвалідністю.

Відповідну до документа, пропонувалося покласти на Державну службу України з питань праці функції контролю за розрахунком і сплатою адміністративно-господарських санкцій та пені до відділень Фонду соціального захисту інвалідів за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»