• Посилання скопійовано

Мораторій на продаж землі подовжено. Президент підписав закон

Мораторій на відчуження сільськогосподарських земель продовжено до 2020 року

Мораторій на продаж землі подовжено. Президент підписав закон

4 лютого 2019 року Президент Петро Порошенко підписав законопроект №9355-5 «Про внесення змін до розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України про продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель». Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на сайт Верховної ради.

Останній етап проходження документа – повернуто з підписом від Президента.

Згідно з документом, мораторій на відчуження сільськогосподарських земель продовжено до 2020 року.

«У пунктах 14 і 15 розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України (Відомості Верховної ради України, 2002 р, № 3-4, ст. 27) цифри «2019» замінити цифрами «2020», – свідчить текст закону.

Документ набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Законом доручається Кабінету міністрів України до 1 березня 2019 року розробити і внести на розгляд парламенту проект закону про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Нагадаємо, Рада схвалила продовження мораторію на продаж землі 20 грудня 2018 року. За документ проголосував 231 парламентар.

Як писалось раніше, в кінці січня Міністерство економічного розвитку і торгівлі України пропонувало Порошенку застосувати право вето до закону. МЕРТ аргументував свою позицію щодо закону тим, що мораторій порушує конституційне право громадян країни володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, що підтвердив Європейський суд з прав людини.

Додамо, спікер Верховної ради Андрій Парубій підкреслював, що 2019 рік є заключним для продовження мораторію на відчуження земель сільськогосподарського призначення.

 

UPD_06.02.2019

Закон набере чинності з 7 лютого, оскільки його опубліковано у «Голосі України» №24 від 06.02.2019 р.

***

Читайте також: Мораторію на продаж землі бути: ВРУ розблокувала закон

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»