• Посилання скопійовано

«Олійні» правки від депутатів: що планують змінити?

У ВРУ зареєстровано три законопроекти про скасування «олійних правок». Що вони передбачають?

«Олійні» правки від депутатів: що планують змінити?

Agrotimes розповідає, що депутати зареєстрували у Верховній Раді три альтернативні законопроекти щодо скасування «олійних правок», через які експортери сої та ріпаку втратили право на відшкодування ПДВ.

За даними на сайті парламенту, законопроект №10027-1 пропонує змінити термін тимчасового звільнення від ПДВ операцій з експорту соєвих бобів на 1 вересня 2019 року (зараз – 31 грудня 2021 року), а також виключити з Податкового кодексу пункт про звільнення від ПДВ операцій з експорту насіння ріпаку.

Авторами цього законопроекту є члени аграрного комітету парламенту Іван Мірошниченко, Леонід Козаченко, Сергій Лабазюк і Вадим Івченко.

Законопроект №10027-2, розроблений групою з з 15 депутатів,пропонує узгодити норми Податкового кодексу щодо визначення поняття «сільськогосподарський товаровиробник».

«Термін «сільськогосподарське підприємство» фігурує в ухваленому минулого року законі (про скасування ПДВ на експорт олійних. – ІФ), але відсутній у самому Податковому кодексі, – зазначив член аграрного комітету і співавтор законопроекту Олег Кулініч на своїй Фейсбук-сторінці. – Відсутність цього формулювання в Податковому кодексі фіскальна служба чомусь сприйняла як можливість позбавити сільгосппідприємства законних засобів при відшкодуванні ПДВ».

Законопроект №10027 пропонує просто виключити пункт про звільнення операцій з експорту олійних з Податкового кодексу. Його автором є Максим Поляков.

Усі законопроекти, згідно з інформацією на сайті парламенту, перебувають на розгляді аграрного комітету.

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»