• Посилання скопійовано

Штрафи за нерозмитнені «євробляхи» відтерміновано ще на 90 днів: прийнято закон!

ВРУ ухвалила законопроект №1030 щодо відтермінування штрафів за порушення порядку ввезення авто на митну територію України

Штрафи за нерозмитнені «євробляхи» відтерміновано ще на 90 днів: прийнято закон!

12 вересня 2019 року Верховна Рада прийняла законопроект №1030 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України».

Метою цього Закону є створення передумов для комплексного врегулювання проблеми митного оформлення в Україні автомобілів з іноземною реєстрацією, дотримання митних правил при переміщенні транспортних засобів особистого користування через митний кордон України у митних режимах тимчасового ввезення і транзиту, а також врахування інтересів усіх верств населення при вирішенні вказаного питання. 

Для досягнення цієї мети законом пропонується у п. 9-2 та 9-3 розділу XXI «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України та у п. 1 розділу II «Прикінцеві положення» Закону № 2612 цифри «270» замінити цифрами «360».

У такий спосіб відтерміновується на 90 днів введення в дію п. 7 та 8 розділу І та п. 1 п. 2 розділу ІІ Закону № 2612-VIII, якими передбачено запровадження або посилення адміністративної відповідальності за:

  • передачу транспортного засобу особистого користування, тимчасово ввезеного на митну територію України чи поміщеного у митний режим транзиту, у володіння, користування або розпорядження особі, яка безпосередньо не ввозила такий транспортний засіб на митну територію України чи не поміщала його у митний режим транзиту (ч. 4 ст. 469 МКУ);
  • недоставлення товарів, транспортних засобів до органу доходів і зборів призначення у визначений строк (ч. 4-6 ст. 470 МКУ);
  • перевищення строку тимчасового ввезення товарів, транспортних засобів або строку тимчасового вивезення товарів (ч. 4-6 ст. 481 МКУ);
  • керування транспортним засобом, не зареєстрованим або не перереєстрованим в Україні в установленому порядку, а також транспортним засобом, щодо якого порушено обмеження, встановлені Митним кодексом України (ч. 6 - 9 ст. 121 КУпАП). 

Також пропонується продовжити на цей же строк дію передбачених пп. 9-2 та 9-3 розділу ХХІ МКУ спрощених умов митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією, ввезених на митну територію України в період з 1 січня 2015 року до дня набрання чинності Законом № 2612-VIII.

***

Читайте також: Штрафи за розмитнення «євроблях» відтермінують ще на 90 днів! 

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»